Per 1 november 2021 zijn de boetes voor het ontbreken van een energielabel bij verkoop of verhuur van uw woning verhoogd. Dit om woningeigenaren die nog steeds hun woning overdragen of verhuren zonder energielabel af te schrikken.

Sinds begin 2021 is het verplicht het energielabel door een erkend energieadviseur te laten opstellen. Dit kan niet langer online, verhoging van de boetes is om de urgentie van het aanvragen van een energielabel nog eens kracht bij te zetten.

De boete voor het ontbreken van een energielabel zijn per 1 november verhoogd van €170,- naar €435,-. Overigens moet het energielabel na krijgen van een boete alsnog worden aangevraagd, dus met alleen het betalen van de boete bent u er niet.

De ILT heeft in 2021 al ruim 1100 boetes aan woningeigenaren uitgedeeld. De controle hierop is er simpel, dit doet de ILT simpelweg door gegevens uit het Kadaster naast de database van energielabels te houden, is er een wijziging van eigenaar maar geen energielabel? Dan volgt een boete. Checken of uw woning al een energielabel heeft kan op ep-online.nl

Nog geen energielabel maar gaat u wel uw woning verkopen of verhuren?

Vraag dan snel uw energielabel aan, dat doet u hier >