Wat is NTA 8800

NTA 8800 is een nieuwe rekenmethode voor de bepaling van energieprestatie voor nieuwbouw, bestaande bouw maar ook woningbouw en bedrijfspanden. Deze nieuwe methode zal de oude BRL 9500 methode gaan vervangen. De huidige opname is in sommige gevallen niet geschikt zoals bijvoorbeeld voor zeer zuinige energiegebouwen. Doordat er met deze nieuwe rekenmethode gewerkt gaat worden kan er beter worden vastgesteld of men zich houdt aan de wet en regelgeving.

Van Energielabel naar NTA 8800

De woningen die nu een energielabel hebben en die deze definitief hebben gemaakt zijn 10 jaar geldig. Na 10 jaar zullen zij ook via de nieuwe NTA 8800 rekenmethode beoordeeld worden. Doordat dit gaat via een andere rekenmethode zou het kunnen zijn dat het vorige energielabel verschilt met het vorige label dit komt doordat er op een andere manier berekend wordt, hoe groot het verschil uiteindelijk zal zijn moet nog gaan blijken. De opname van het huidige energielabel zou dus per 31 december 2020 te komen vervallen en vanaf 1 januari 2021 werkt iedereen met de rekenmethode volgens NTA 8800. Met deze nieuwe methode komt er ook meer eenheid bij het opnemen van bestaande of nieuwe woningbouw. Er is dan namelijk nog maar één bepalingsmethode voor alle soorten type gebouwen. Er is ook een nieuwe eis wat betreft temperatuuroverschrijding voor nieuwbouwwoningen. Deze nieuwbouwwoningen moeten hieraan voldoen om het risico op oververhitting in de warme zomermaanden tegen te gaan, ook dit wordt meegenomen met de nieuwe rekenmethode van NTA 8800.

BijScholing

Onze adviseurs hebben voor deze nieuwe methode ook een aanvullende scholing moeten volgen en zijn inmiddels helemaal klaar voor het nieuwe NTA 8800! Onze adviseurs worden gecontroleerd doordat zijn het afgegeven, nieuwe examennummer moeten invullen.

BENG vanaf januari 2021

De BENG-eis zal ook van start gaan op of rond januari 2021. De afkorting BENG betekend: Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Deze eis is voornamelijk bedoeld om de energiebehoefte van nieuwe gebouwen flink te verminderen, hierdoor zal ook de CO2 uitstoot flink gaan afnemen. Op naar een beter klimaat.

Aanvragen keuring

U kunt via de website eenvoudig de gewenste keuring(en) aanvragen. Wij hanteren binnen de type woningen vaste prijzen, hier komen ook geen verdere kosten bij. Binnen 1 uur nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak. Wij komen langs op locatie om de keuring(en) uit te voeren en binnen een week ontvangt u de rapportages.