Verkoop woning

U gaat uw huis verkopen en daar komt heel wat bij kijken, maar wat is nu echt van belang? U bent op zoek naar een makelaar die uw woning komt taxeren, laat u goed informeren over het huidige woningaanbod en daar de vraagprijs van, zo heeft u een beeld wat er in de omgeving te koop staat en voor welke verkoopprijs. Zo kunt u kijken en vergelijken of uw huis voor een goede verkoopprijs wordt aangeboden. Voordat uw huis op de woningmarkt komt zullen er foto’s worden gemaakt. Om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van uw woning op de foto’s is het belangrijk dat uw huis opgeruimd is, en er niet te veel persoonlijke spullen aanwezig zijn. Probeer uw huis zo neutraal mogelijk aan te bieden. Kijk ook of er nog eventueel achterstallig onderhoudt is wat u zelf kunt opknappen of misschien wel moet laten uitvoeren. Uw makelaar kan u een juiste fotograaf voorstellen.

Energielabel

Heeft u ook gedacht aan uw energielabel? Deze moet namelijk bij de verkoop van uw woning definitief geregistreerd zijn. Doordat het energielabel geregistreerd staat kunt uw aantonen hoe energiezuinig uw woning momenteel is. Het energielabel kan een gunstig effect hebben bij de verkoop van uw woning maar ook voor de eventuele kopers van de woning bij financiering.

NEN 2580 rapport

Voor uw woning verzorgen wij ook een NEN 2580 meetrapport. Eén van onze gespecialiseerde adviseurs brengt een bezoek aan uw woning en zal daar de opname van uw woning doen. Deze zal onze adviseur op kantoor uitwerken. U ontvangt het NEWN 2580 meetrapport binnen één week na opname van uw woning. Doordat dit NEN2580 meetrapport een duidelijk inzicht geeft in alle meetrages van uw woning kan er geen onduidelijkheid ontstaan tijdens de verkoop van de woning, de nieuwe eigenaar weet zo precies wat hij koopt.De plattengronden die bij dit NEN 2580 meetrapport zijn bijgevoegd kunnen ook gebruikt worden bij Funda, zo laat u uw woning goed uitkomen op de woningmarkt.

Bekijk hier ons Nen 2580 voorbeeld rapport

Bouwkundig keuring voor de toekomstig eigenaar?

Een bouwkundige keuring met NHG is altijd aan te raden bij verkoop of aankoop van uw woning. De bouwkundige keuring betreft meer dan 350 punten zo weet u dus precies wat de staat van uw woning is bij verkoop of aankoop van een woning. Een aantal belangrijke punten van de bouwkundige keuring zijn onder andere:

  • Vochtmeting voor optrekkend vocht
  • Staat van de vloeren, muren en dak
  • Staat van dakpannen, dakbeschot, dakgoten en schoorsteen
  • Onderhoudsstaat van Wc’s, badkamers en overig Sanitair.

Op deze website van woningkeuren kunt u ook een voorbeeldrapport inzien. Na de opname van het bouwkundig rapport zal deze uitgewerkt worden en ontvangt u hem al de eerste werkdag na opname.