Blogs

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze blogs

 

 

Frisan

Per 1 november 2021 zijn de boetes voor het ontbreken van een energielabel bij verkoop of verhuur van uw woning verhoogd.

Frisan

Vanaf 1 januari 2021 is ook voor woningen het energielabel inclusief een opname verplicht. Hiervoor kon dit nog online, inmiddels niet meer en moet er altijd een er

Een erkend deskundige inschakelen voor een energielabel, is dat echt nodig? Ja!

Sharon

NTA 8800 is een nieuwe rekenmethode voor de bepaling van energieprestatie voor nieuwbouw, bestaande bouw maar ook woningbouw en bedrijfspanden. Deze nieuwe methode zal de oude BRL 9500 methode gaan vervangen.

Sharon

U gaat uw huis verkopen en daar komt heel wat bij kijken, maar wat is nu echt van belang? U bent op zoek naar een makelaar die uw woning komt taxeren, laat u goed informeren over het huidige woningaanbod en daar de vraagprijs van

Sharon

Het Bruto-vloeroppervlakte ook wel afgekort BVO is het vloeroppervlak van de ruimte. Dan wel van meerdere ruimten van een vastgoedobject gemeten volgens NEN 2580 op vloerniveau langs de buitenomtrek van de (buitenste) opgaande scheidingsconstructie, die de desbetreffende ruimte(n) omhullen.