Vanaf 1 januari 2021 is ook voor woningen het energielabel inclusief een opname verplicht. Hiervoor kon dit nog online, inmiddels niet meer en moet er altijd een erkend deskundige langskomen om het energielabel vast te stellen. 

Waarom een energielabel aanvragen als particulier?

Zoals gezegd is het allereerst verplicht om deze in bezit te hebben bij verkoop en verhuur van uw woning. We zijn in Nederland bezig met de weg naar een klimaatneutraal land in 2050. Het verplichten van een energielabel voor particulieren is weer een stap in deze richting. Met een energielabel heeft u een beter inzicht in uw energieverbruik en kunt u dit wellicht verbeteren. 

Heeft mijn woning een energielabel nodig?

Dus ja, ook uw woning heeft een energielabel nodig! Al geldt dit officieel pas al u uw woning gaat verkopen of verhuren. Voor 1 januari 2021 kon het energielabel voor particulieren nog makkelijk worden aangevraagd door wat vragen te beantwoorden via internet. Na deze datum werd het verplicht om het energielabel te laten opnemen door een erkend deskundige. Want niet iedereen kan zomaar een energielabel bepalen en registreren!

Wat kost een energielabel?

De kosten van een energielabel verschillen per organisatie, die erkend deskundigen in dienst heeft om de energielabels te bepalen. Bij Woningkeuren hanteren wij vaste prijzen. De prijzen verschillen per woning, dit omdat de opname tijd afhankelijk is van het aantal gevels, daken, ramen en deuren dat we moeten opmeten. Zo hanteren wij de volgende vaste prijzen:

  • Appartement: €280,-
  • Rijtjeswoning: €305,-
  • 2 onder 1 kap: €330,-
  • Vrijstaand: €395,-

 

Energielabel aanvragen

Mocht u een energielabel nodig hebben en er één willen aanvragen, dan kan dat via onze website. Zo kunt u via deze link een energielabel voor uw woning aanvragen. Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via 085 024 00 75.

Woningkeuren registreert energielabels in héél Nederland, u ontvangt u energielabel altijd binnen 1 week!