Definitief energielabel woning

Vanaf 2021 heeft u bij verkoop van uw woning een definitief energielabel nodig. Deze kan Woningkeuren binnen 1 week voor u registreren, hiervoor moeten we altijd een opname van de woning doen. Dit is een wettelijke verplichting. Aanvragen van een opname kost u slechts 2 minuten. 

Energielabel aanvragen

  1. U vraagt bij ons een opname voor het energielabel aan.
  2. We nemen binnen 1 uur contact op om een opname in te plannen. 
  3. Woning opname voor vaststellen energielabel.
  4. Binnen 1 week registratie en ontvangst energielabel.

Start hier uw aanvraag >

Regelgeving energielabel

Tot december 2020 kon u het energielabel online definitief maken. U ontving een voorlopig energielabel vanuit de overheid, deze was gebaseerd op het bouwjaar van de woning. U kon deze vervolgens online definitief maken, hiervoor was geen opname op locatie nodig. 

Vanaf 1 januari 2021 is deze regelgeving veranderd, nu is het voorlopige energielabel komen te vervallen. Het energielabel online definitief maken is niet langer mogelijk, er is altijd een opname nodig van erkend energieadviseur. U kunt bij Woningkeuren terecht om uw energielabel te laten bepalen en registreren. 

Het definitief maken werkt zo:

  1. We doen een opname van uw woning. Dit doen we altijd op locatie, hierbij verzamelen we alle gegevens die nodig zijn om het energielabel te bepalen.
  2. We rekenen het energielabel aan de hand van verzamelde gegevens uit, dit doen we in onze gecertificeerde rekensoftware. 
  3. We registreren het energielabel in de database van RVO, daarmee is het energielabel definitief. 
  4. U ontvangt het label per e-mail. Daarmee heeft u aan alle voorwaarden voldaan en kunt u op Funda. 

Vraag hier uw opname aan >